Headlines News :
Home » » Daging masak merah

Daging masak merah

Written By zabidi on Friday, 2 January 2015 | January 02, 2015

Bahan-bahan ( Untuk 4-5 orang makan )

  • halia
  • pewarna merah
  • daging
  • bawang putih
  • sos tiram
  • sos cili
  • gula, garam, serbuk perasa
  • bawang besar
  • daun salad

Cara-cara

  1. masukkan air dalam periuk, ketuk 4-5 ulas bawang putih, seketul halia dan pewarna merah..lalu masukkan daging..Rebus sampai daging masak.
  2. setelah daging masak, hiris kesemua daging tersebut dan ketepikan
  3. panaskan minyak dalam kuali.. Setelah minyak panas., masukkan daging yang telah dipotong tadi.
  4. masukkan pula sos tiram dan sos cili.. Kuantiti bergantung kepada seberapa banyak daging..
  5. masukkan pula gula, garam dan serbuk perasa
  6. apabila dah digaul rata., masukkan pula bawang besar yang sudah dipotong bulat...
  7. akhir sekali., masukkan dalam pinggan dan jadikan salad sebagai hiasan.. Selamat mencuba..
  8. p/s : saya lebih suka campak-campak jer bahan..janji rasanya ok.. Hehehehe
Share this post :

Post a Comment

 
Programmer : Creating Website
Webmaster ZABIDI MORAD
Copyright © 2014. Berani Kerana Benar - All Rights Reserved

PANDANGAN DALAM LAMAN INI TIDAK SEMESTINYA MENUNJUKKAN SIKAP WEBMASTER