Brain Speed, Bantu Otak Sihat Dan Cergas

Mengapa Otak Perlukan Brain Speed

Sebuah pertanyaan ringkas, namun masih ramai yang tidak tahu tentang jawapannya. Tahukan anda bahawa otak berkerja 24 jam atau 1400 minit bersamaan 86,4000 saat pada setiap hari untuk menjalankan fungsinya kepada tubuh dan jasad manusia.

Namun begitu, tahap fungsi otak berbeda-beda, ia bergantung kepada kondisi kesihatan serta tenaganya. Pada waktu tertentu otak berada di tahap yang efektif, sebaliknya ia boleh bertukar kepada sederhana efektif, kurang efektif, juga tidak efektif.

Otak sihat serta memiliki tenaga yang mencukupi dapat memberi kesan yang positif kepada fungsinya. Kajian mendapati, berlakunya gangguan emosi, psikologi dan prestasi adalah dipengaruhi oleh fungsi otak. Begitu juga terjadinya gejala seperti malas, letih, lupa, hilang keyakinan diri, kurang daya tumpuan, mudah marah, sedih, bertindak agresif, berfikiran negatif dan berbagai lagi, ia ada kaitannya dengan menurunkan fungsi otak disebabkan oleh kekurangan sumber tenaga untuk otak bekerja secara efektif. Tidak dinafikan personaliti dan karektor individu turut dIpengaruhi oleh faktor lain seperti persekitaran, genetik, gaya hidup dan lain-lain.

Oleh itu, tanggungjawab mengekalkan kesihatan otak serta memastikan ia memiliki tenaga yang mencukupi adalah sangat penting. Antara punca kekurangan tenaga pada otak adalah disebabkan tubuh tidak menerima sumber nutrisi iaiatu protein, lemak, glukos, vitamin dan mineral yang
mencukupi, lengkap dan seimbang.

Nutrisi adalah makanan maupun baja untuk otak. Ia berfungsi membekalkan tenaga diperlukan otak, di samping membantu menyuburkan pertumbuhan saraf dan sel-sel baru serta bertindak sebagai agen menghalangkan kerosakan padamembran-membran sel disebabkan oleh serangan radikal bebas dan toksin.

Malangnya, ramai yang tidak endah untuk menjaga otak supaya ia kekal sihat, bertenaga dan cergas melalui pengambilan diet seharian.

Kini, formulasi khas minuman Brain Speed dapat membantu mereka yang tidak tahu ataupun malas mengambil diet lengkap dan seimbang untuk membekalkan nutrisi kepada otak.

Minuman Brain Speed diadun dari susu skim tenusu, glukos, fosfolipid, garam mineral biokimia, ekstrak Ginkgo biloba, Omega 3, madu lebah, Vitamin B3 dan C serta probiotik.

Gabungan komponen tersebut akan menghasilkan protein, lemak, glukos, vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh amnya dan otak khususnya, di samping ia juga dapat menjaga usus dari limpahan toksin.

Pengambilan minuman ini secara konsisten selama 14 hari akan membantu mengatasi gejala seperti letih, lesu, malas, kurang cergas dan sebagainya dengan izin Allah SWT.

Brain Speed merupakan produk makanan untuk minda variasi yogurt yang pertama di Malaysia. Ia mudah dihidang atau dibancuh oleh sesiapa pun termasuk kanak-kanak berumur 6 tahun ke atas.

Minuman ini mudah diserap oleh badan kerana komponen khasiatnya adalah dalam bentuk serbuk mudah larut. Rasanya pula enak iaitu masam, manis dan berkrim serta warna yang menarik. Ia tidak perlu campuran minuman lain kerana ia boleh di minum terus.

Ia dikemas dalam botol plastik “hygenic”. Sebotol mengandungi 225gram serbuk minuman dan memberi 45 hidangan (5 gram per hidangan). Harga jualan pula ialah RM 69.00 sebotol dengan anggaran kos minuman RM 1.50
sehari.

Sesiapa yang berminat dapatkan produk ini boleh hubungi di talian 013-407 7525 atau agen yang sah.

Comments

Popular posts from this blog

Mengapa tragedi masih berulang?

Diabetes boleh dikawal tanpa sebarang ubat

Cara padam akaun Facebook